För er med humor och lätt sinne 🤣 kommer här en recension av kvällens ståhej. 

Sista deltävlingen och enl. media så skall några av kvällens bidrag vara av typ vinnarklass..... själv så är jag oerhört skeptisk. 

En liten laddning i form av en hårdbrödmacka med prickig korv och ett glas mjölk får det bli, alltid något ..JaJa, Jag vet att det skall vara chips, ostkrokar och nån glittrig dryck i höga glas men va tusan, man vill ju kunna sova också utan att verkmästar’n i magen får spunk.

Så håll i er nu för då köööörrrr viiiii 🌟

Och vem är denne skäggige gubbe som pratar ?? Förutom skåning då..

Ojoj..det verkar som programledarna tror det är togafest eller nån form av österländsk ritual med tiara, stora glittriga lakansdräkter och jättearmar.

No 1  Kiana ”where did you go” Oj börjar med en djup röst. Ung tjej, vit klänning med strumpor på armarna. Eko i låten och jäkligt entoning. Svartklädda tajta dansare. Okey, där gjorde hon ett spagatlyft mitt i allt. Häpp..

Och där har Farah bytt till en svart fluffkreation a la kort kort, men tiaran är kvar. Ser ut som frihetsgudinnan..bara facklan som saknas.

No 2 Signe o Hjördis ”Edelweiss”. Men det är ju en annan låt....Två skönsjungande töser som sjunger på svenska. En lite trallig sång åt folklorehållet med fiol och allt. En vit och turkos klänning gjorda av typ  tyllgardiner. Kan sätta min mysfilt på att denna låt inte går vidare...

No 3. Smash into peaces ”Six feet under” Äntligen lite fart. Hårdrock där Darth Vader spelar trummor. Hårda pöjkar men låten inte så bra som jag ville...lite för många tempolösa inslag. Nä inte är det som AC/DC direkt..

Jesper har nu bytt till stilig kostym.. Ser mest ut som nån expert i Antikrundan.

No 4 Marielle ”One day”  Top och byxor och nån mantel av tyll...ser ut som hon tänkt flyga iväg. Matchande dansare. Näven i luften. Näääää... vill inte höra mer. Typisk dålig mellolåt som så många andra.

No 5  Emil  ”Mera mera mera” Här glittrar det vill jag säga..måste nästan ha solglasögon. Glad kille i barnvänlig trallsång. Ok nu försöker han se cool ut, men låten säger annat. Blir säkert poppis hos ungdomen. Men jag är långt därifrån dock...så jag sågar den helt.

No 6  Axel ”Gorgeous” Men harreje vad har han på sig, turkos kostym väl urringad, Lugn tråkig låt som knappast går vidare. Svartklädda dansare som mest står och niger. 

No 7  Loreen ”Tatto” Ojoj här har man verkligen gått all in när det gäller kreation. Amazonkvinnan med 10 cm långa naglar slår till. Mäktigt röstläge. Som vanligt med Loreen så hör man knappt texten och så PANG .... vad hände ??.. Låten tog tvärstopp. Och programledarna låtsas som ingenting ??? Blev hon krossad där emellan scendekoren ??. Men gu..vad håller de på med .?? Är det terrorister, hackers, en naken man som spungit upp på scen eller vad ?Jaha nu börjar allt om igen. Tycker mest hon liknar en instängd grottkvinna eller nån ut Grottbjörnen folk.. Men låten går säkert vidare.

Men hjälp nu har Jesper klätt upp sig...i glitter och platåskor. Skulle det där med ABBA avataren vara roligt ?Blir det ingen riktig mellanakt ?

Loreen direkt till final. Ja hon lyfte ju taket på grottan hon var i ....

Carola i rymdentre. Slimmad silverdräkt. Carolarösten är med och hitlåtarna avlöser varandra. Gospelkör ..härlig rytm.  När hann hon bya kläder  ?? Guldrock... Mellanakten bäst igen....

Även de hårda pojkarna till final. 

Nähä så var det med detta...Ät och må på Grill 22.

Tack för mig  😃