Det är mycket med Djurskyddet, många djur som måste tas omhand och ibland känns det som man kämpar konstant i motvind. Men så kommer de ärenden som verkligen får en att känna att vi gör skillnad, att hade det inte varit för oss så....Oftast är det dock de tuffaste ärendena som man önskar aldrig någonsin hade inträffat.

En sådant kom just i går. Efter att ha hämtat in en sötnos till kisse (ägaren svårt sjuk och hamnat på sjukhus) och placerat i jourhem så åkte jag hem för att äta lunch. Väl hemma så fick jag ett telefonsamtal som gjorde mig bestört. 6 stackars kissar satt inklämda i två små transportburar på järnvägsstationen. Där hade de suttit på varann i burarna i fem dagar utan mat eller vatten. Ägarna var två hemlösa A-lagare som vistades där på dagarna och på natterna satt de utanför med katterna i kylan.

Jag lyckades få kontakt med Länsstyrelsen och vi gjorde tillsammans en akut insats och omhändertog kissarna. Jag körde ner dem till Djurhemmet där vi gav de utsvultna stackarna mat o vatten. Fixade till  tassar o pälsar som hade intorkat bajs och smuts på sig. Fyra av dom bara bara ca 7-8 månader, de andra två något äldre. Magra men inte direkt rädda ..mest lite chockade.

Sen körde jag dom till jourhem där de blev placerade två och två. Där blir de nu väl omhändertagna med specialmat och kärlek.

Ja..det var för himla väl att dessa fick sin räddning. Kändes jäklig gött att göra skillnad här..Och ägarna ..ja man får hoppas på en bättring för dom också..

Idag har det som tur är varit lugnt, så jag har mest slappat. Just nu är vi hemkomna efter utemiddag med goda vänner. Pasta med oxfile och vitlöksbröd blev det för min del..mumma..

Nu hägrar sängen.

Tjingeling ❤️

 Izie hälsar att det är lite mörkt att spana i fönstret nu.

 Gulle ligger bredvid i andra fåtöljen med Skutte som ryggstöd.